Ülkemizde kamu kurumlarında kamu işçisi olarak çalışan birçok 4/4’li çalışan, taşeron bulunmakta olup bu personelin en çok merak ettiği konularda biri de 2020 yılı itibari ile işçilere TİS çerçevesinde ödenecek olan maaş zammı olup bunun yanı sıra yüzdelik dilim düzenlemesi ile enflasyon zam oranı şeklindir. Özellikle zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde kamu işçileri de ilgili ödemeleri bir an önce almak istemekte olup konuya ilişkin son detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Yüzdelik Dilim Verilecek Mi?

Geçtiğimiz seneden bu yana en çok beklenen düzenlemelerden biri de taşeron işçilerin maaşlarına yönelik yapılacak olan yüzdelik dillim ile ek zam uygulamasıdır. Buna göre yüzdelik dilim zammına ilişkin işçilerin mahkemeler açtığı davaların hemen hemen hepsi işçilerin lehine sonuçlanmıştır. Bu sebeple de işçiler artık Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda adım atmasını talep etmekte ve maaşlarına yüzdelik dilim zammı uygulanmasını beklemektedir.

Enflasyon Zammı

İşçilerin merak ettiği bir diğer konu ise enflasyon zammıdır. Buna göre bu yıl beklenen enflasyona göre işçilerin maaşları da TİS görüşmelerinde ele alınacaktır. Konuya ilişkin son olarak gündemde yer alan rakam ise 2021 için beklenen 9,51 oranında enflasyona göre hesaplanacak. 2023 maaş zammı için ise beklenen 8.52oranında TÜFE 'ye göre bir hesaplama olacaktır.

Muhtemel Maaş Zammı

İşçilerin maaşlarına TİS çerçevesinde zam uygulanacak olup bu noktada yüzde 10 2020 enflasyon hedefi artı yüzde 1.5 refah payı, yüzde 12 2019 enflasyon oranınca, yüzde 15 2020 enflasyonu entegresi ve yüzde 17,5 zam ise yüzde 4 oranındaki zamların telafisi olarak gündemde yer alan oranlar arasında bulunuyor.

Herhangi bir erteleme olmaması durumunda TİS görüşmeleri belediye işçileri içinağustos ayında, diğer işçiler için ise 31 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşecek.