Zor günlerde çalışmak zorunda binlerce sağlık personelinin yanı sıra işçiler ve bazı hizmet personelleri de yer alıyor. Bu noktada özellikle sağlık çalışanlarımız için, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 3 ay boyunca döner sermayeden tavan fiyat ödemesi yapılacağı açıklandı. Fakat bu ödemede kamu, devlet, şehir hastanelerinde çalışan işçiler yararlanamıyordu. Bu soruna dikkat çekilmesi durumunda ise TBMM’de konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir önerge sunuldu. Konu ile ilgili detaylar ve önerge içeriğine ilişkin bilgiler.

İşçiler Ödeme Alamıyordu

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ek ödemeye ilişkin bilgilerde sadece sağlık personeli bu olanaktan yararlanabiliyordu. Fakat hastane ortamında aynı şekilde zorlu şartlarda çalışan işçiler, temizlik görevlileri, güvenlik görevlileri gibi personel istese de yararlanamayacaktı. İşte bu duruma dikkat çeken İYİ Parti milletvekilleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir önerge hazırladı.

TBMM’de Önerge Hazırlandı

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi tarafından, sağlık görevlilerinin yanı sıra işçi memur ayrımı yapılmaksızın herkesi eşit bir şekilde kapsayacak bir ödeme yapılması için bir önerge hazırladı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sundu. Sunulan önerge içerisinde işçileri de korumak adına birtakım soruların listede yer aldığı biliniyor. Özellikle işçiler ise bu haktan yararlanmak istemekte olup çalışma şartlarına ilişkin önlem ve tedbirlerin de arttırılmasını talep ediyor.

İşçi Sorunlarına Dikkat Çekmişti

Bahşi geçtiğimiz aylarda da işçi sorunlarına dikkat çekerek “Bu işçiler kadroya geçtikten sonra Sosyal haklar yönünden değişen hiçbir şey olmamış, hatta geriye gidiş olmuştur. Taşeronda çalışırken maaşları, asgari ücret artı eğitim durumuna göre yüzdelik farklar yansıtılarak ödeniyordu. Fakat kadroya geçince bu fark ödemesi kaldırıldı. Yine kamu iş toplu sözleşmesine dâhil edilmedikleri için her 6 ayda bir yüzde 4 zamma mahkûm edildi. Halen bir köle düzeni içinde yokluk ve yoksullukla çalıştırılmaktadır. Tayin hakkı verilmediği için de aile bütünlükleri bozulmuş durumdadır” açıklamasında bulunmuştu.