Binlerce taşeronun merakla beklediği düzenlemelerden biri de yüzdelik dilim düzenlemesi olup özellikle işçilerin yerel mahkemelere açtıkları davaların lehte olması, bu düzenlemenin ilerleyen günlerde yapılması beklenen TİS görüşmelerinde de ele alınarak görüşülmesi bekleniyor. Peki bu düzenlemenin gelmesi ile işçilerin maaşlarında ne kadarlık bir artış olacak? İşte merak edilen düzenlemenin kabul edilmesi ile birlikte maaş artış oranları ve diğer detaylara ilişkin bilgiler.

Yüzdelik Dilimle Maaş Artışı

2020 yılı itibari ile önümüzde günlerde taşeron işçileri toplu iş sözleşmesinin sona ermesi ile yeni görüşmelerin başlayacağı biliniyor. Taşeron işçilerin en merak ettiği düzenlemelerden biri olarak yüzdelik dilim düzenlemesinin yapılması. Hali hazırda yüzde 4’lük oranın artırılmasını talep eden işçiler her 6 ayda bir yüksek zam uygulanması bekleniyor. Bu noktada en önemli beklentiler arasında ise zam oranının enflasyon oranına göre yapılması. Yüzdelik dilim açısından işçiler lehine alınan kararlar bulunmakta olup bir işçi sendikası tüm çalışanları adına dava açmayı hazırlandığını biliniyor. Yapılacak olan TİS görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir adım atılması ve sendikalar tarafından ifade edilmesi bekleniyor.

Zam Oranları Ne Olacak?

Hali hazırda ilerleyen günlerde yapılması beklenen TİS görüşmelerinde yapılacak zam oranlarına yönelik tahminler yer alıyor. Bu noktada yüzde 15 zam verilmesi durumunda bu rakam asgari ücret zam oranı olarak yer alacak. Bir başka oran ise yüzde 17,5 olmakla birlikte bu oran da asgari ücret zam oranı ve refah payı olarak belirlenmiş bulunuyor. Son olarak ise yüzde 12’lik zam oranında ise enflasyon oranı beklentisi ve yüzde 4 refah payı olarak belirlenmiş bulunuyor. Yapılan açıklama sonrasında ise görüşmelerin ilerleyen ayda yapılmasına muhtemel olarak bakılıyor.