Gündemde yer alan ve hemen hemen birçok çalışanın merakla beklediği konuların başında taşerona kadro yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde meclis kararı ile kabul edilen kadro sayısı sonrasında birçok işçi kadro sayısının arttırılmasını talep etmişti. Bugün ise konuyla ilgili olarak CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından şeker fabrikalarında 4 bine yakın mevsimlik ve taşeron işçinin kadroya alınması için talepte bulunuldu.

Mevsimlik ve Taşerona Kadro Talebi

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından gerçekleştirilen kadro talebine ilişkin açıklama “En az 22 yıldır bu fabrikalarda mevsimlik işçi ve taşeron olarak çalışan 3 bin 997 kişinin hakkını savunmamız gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın kadroya alınmasını talep etmekteyiz” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Türkiye’nin tarihinde ilk defa Rusya'dan şeker ithal ettiğini ifade eden Yalım, "Sonuç itibarıyla kendi çiftçimize destek değil köstek olduk." görüşünü dile getirdi.

Meclis Taşeron Sayısını Belirlemişti

2020 yılında kadroya geçen taşeron işçi sayısı ise meclis tarafından belirlenmiş bulunuyor. Buna göre 4/D’li statüsünde çalışacak olan işçi sayısı 2020 yılı için 961 olarak ifade edildi. 696 sayılı kanun çerçevesinde taşeron şirketlerinde çalışan işçiler, TBMM’nin kararı ile kamu işçisi olarak 4/D’li statüsüne geçmiş olmakla birlikte belirlenen ve geçil yapacak olan işçi sayısı ise 961 olarak ifade edildi. TMM Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgi tarafından açıklanan rakamın yanı sıra sözleşmeli işçi olarak çalışan kişi sayısı ise 1810 olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim