Taşeron işçiler Aralık ayı itibariyle 4/D statüsüne geçirildiler. Bu taşeron işçilerin kamuya geçiş süreçlerinde, bazı 4/D' li olanlar da 4/B statüsüne dahil edilmişlerdi. Gündeme yansıyan önemli noktalardan biri olan ve taşeron ile kamu işçilerine 2019 yılında iki ikramiye verilmesi konusunda da önemli açıklamalar ve ifadeler yer alıyor. Taşeron ve kamu işçilerinin 2019 yılında hem toplu sözleşme hem de tediye ikramiyesi alacağı belirtiliyor.

Yüzbinlerce kişi taşerondan kadroya alındı

Toplu sözleşmeler gereği yapılacak olan ikramiyeden doğan hak ve tediye ikramiyesinin de olması nedeniyle 2019 yılında taşeron ve kamu işçileri iki ikramiye birden almış olacaklar. İlgili kanun dahilinde işçilere Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki adımda ikramiyeler sağlanıyor. Bu ikramiyeler 6'şar günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük ücretleri dahilinde ikramiyeler sağlanıyor. Tediye ödemelerinin ilk taksidi ise Ocak ayının ilk günlerinde 13 gün olarak ödeniyor. Geçen yıllarda uygulanan takvim dahilinde süreç hakkında bunları aktarmak mümkün durumda. Tediye ödemelerinin ayın kaçı itibariyle yapılacağını ise Cumhurbaşkanlığı belirliyor.

İşte ödemelerin miktarları

Brüt ücret olarak 2100 TL maaş alan bir kamu işçisi tediye ödemesi olarak 650 TL, toplu sözleşme ödemesi 250 TL olmak üzere toplamda 900 TL' lik bir ödeme almış oluyor. 

Gelişmelerden haberdar olun

Taşeron işçiler ve taşerondan kadroya geçiş hakkında tüm gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak isterseniz ücretsiz olarak mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ