Taşerondan kadroya geçiş yapan 4-D sürekli işçi kadrosundaki çalışanlar için önemli bir karar geldi.

Sürekli işçi kadrosuna geçiş yapan yaklaşık 900 bin işçi kamu kurumlarında görev yapmaya başladılar. Buna göre altı ayda bir yüzde 4 oranındaki maaş zamanları, Tediye ikramiye ödemeleri gibi bazı ödemler 2020 yılında yapılmaya devam ediyor. Buna göre 2020 yılında maaşı asgari ücret düzeyinin altında kalan işçilerin de yapılan bir düzenleme ile asgari ücret düzeylerine çıkartılacak. Sağlık-Sen'den bir açıklama geldi. Yüzdelik dilim için yargıdan karar çıktı.

YARGIDAN YÜZDELİK ZAM KARARI;

Sağlık Sendikasından geçtiğimiz günlerde yüzdelik dilim ile ilgili bir yargı kararının verildiği ifade edilmişti. Daha önce taşeron kadrosunda çalışan H. Öztürk kamu kurumlarında sürekli işçi statüsünde görev yamaya başladı. taşeron iken aldığı yüzdelik dilim dava konusu oldu. Sağlık Sendikası tarafından açıklanana göre yargı kararı çıktı ve işçinin lehine bir karar alındı. 

TÜM İŞÇİLER İÇİN EMSAL NİTELİĞİNDE;

Emsal karar tüm işçileri ilgilendirecek. Davayı kazanan işçi için mahkeme kararı kuruma gönderildiği ve kurumun işçinin maaşında gerekli olan düzenlemeyi yaptığı açıklandı. Diğer açıklamalar arasında yer alıyor. Diğer yandan KİT işçileri  için kadro düzenlemesi ne zaman yapılacak.

KİT İŞLERİ NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK?

Yaklaşık 70 Bin KİT işçisi 2020 yılında sürekli kadroya geçiş yapmak için beklemekteler. Buna göre 2020 yılı KİT finansman kararnamesinde KİT'lerde çalışanların hangi şartlarda kadroya geçiş yapacağı belirtilmişti. Bu konuda gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim