Kamu İktisadi Teşebbüslerinde görev yapan taşeron işçilerin kadroya geçişleri için 2020 yatırım ve finansman kararnamesinin resmi gazetede açıklanmasının ardından adaylar 2020 yılında kadro hayallerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merakla beklemekteler. Diğer yandan 4D sürekli işçi statüsüne geçen işçilere bazı mali haklarında iyileştirmeler devam ediyor. Bunlardan bir tanesi eğitim yardımı oldu. Geçtiğimiz haftalarda işçilere eğitim ödemeleri yapıldı. Diğer merak edilen ödemelerden bir tanesi de ilave tediye ödemeleri taksitleri olmakta.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ TAKSİTİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kamu kurumları birimlerinde çalışan işçiler için tediye ek ödemeleri için taksit ödemeleri 9 Ağustos tarihinde gerçekleşti. Diğer ikramiye ödemeleri için tarih ise 13 Aralık olarak duyuruldu. En az ödeme 792 Tl olarak açıklandı. Buna göre ikramiye ödemeleri gerçekleştiğinde işin olsa ekibi olarak gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Maaş haklarında iyileştirmeler; Ocak ayı zammı ne kadar olacak?

TAŞERON İŞÇİLERE MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

Toplu sözleşme'de yüksek hakem kurulu kararlarında kamu işçilerinin ne kadar maaş zammı alacağı belli oldu. Kamu kesimi toplu iş sözleşmesine göre brüt maaşları 3 bin 500 tl altında olan işçilere 150 Tl iyileştirme yapılacak. 2019 yılında yüzde 8+4 oranında zam yapılması konusunda uzlaşı gerçekleştirilmişti. 2020 yılında 3+3 zam ve enflasyon farkı verilecek.

Kamu kurumlarında çalışan işçilere eğitim yardımı ödemelerinde; üç çocuğa kadar her çocuk için her ay 25 Tl ödeme yapılacak. Eğitim düzeyine göre lise okullarındaki 120 TL, orta okullar için 110 Tl, ilkokul için 100 Tl üniversite öğrencileri için ise 140 Tl eğitim desteği verilecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim