Ülkemizde çıkarılan taşeron yasası kapsamında yüz binlerce işçi kamuya geçti. Taşeron işçiler artık kamu işçisi olarak adlandırılmaktadır. Bilindiği üzere işçiler yeni sözleşmelerini devlet ile yaptı ve alt işverenler ile muhatabını kesmiş oldu. Ancak maaşlar ne zaman yatacak, bayram öncesi maaşlar yatar mı gibi konularda bazı sorular sorulmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere emeklilerin bayramlarda rahat etmesi için 1.000 TL (bin lira) ikramiye alacağı belirtilmişti. Peki taşeron işçilerinde bayramda sıkıntısız geçinebilmesi için maaşları bayram öncesinde yatacak mı yoksa maaşları bayram sonuna mı kalacak.

BAYRAM ÖNCESİ PLANLANIYOR!

Maliye Bakanlığı ya da resmi kurumlardan kamuya geçen kamu işçilerin maaşlarının şu tarihte yatacağına ilişkin net bir duyuru bulunmuyor. Fakat internet üzerinde dolaşan bir evraka göre kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçilerinin maaşının 13 Haziran 2018 Çarşamba günü itibari ile Arefe Gününden önce yatırılacağı görülmektedir.

Emeklilere bin lira ikramiyenin verilmesi ile taşeron işçilerin de bayramda elinde para kalarak girmesi için maaşların bayram öncesi yatması ön görülmektedir. İnternet üzerinde dolaşan evraka göre de maaşların bayram öncesi 13 Haziran itibari ile yatırılacağı görülüyor.

Editör: TE Bilisim