Taşeron İşçilerin kamuya geçmesi için çalışmalar sürüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oturumlar sonucu taşeron işçilerin kamuya geçmesi konusu görüşülmeye devam ederken konu hakkında sıklıkla Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı araştırmalar yapıyor.

Taşeron işçilerin maaşlarının aynı kalması ile sözleşmeli statüsü yerine daimi statüsünde çalışması durumunda Maliye Bakanlığına her hangi bir yük binmeyecek sadece işçiler 4/B statüsü yerine daimi statüsünde çalışmış olacak. Fakat işçilerin veriminde azalma olur mu? her hangi bir sorun yaşanır mı? şuan en çok bu konular görüşülüyor. Peki taşeron işçilerin maaşlarında ne gibi değişiklik olacak. Eğer taşeron yasa tasarısı onaylanırsa bir milyona yakın taşeron işçi 4/B statüsünden kamu statüsünde geçmiş olacak.

İlk Başlangıçta Zam Beklenmiyor

Sosyal Güvenlik Uzmanlarının konu hakkında yaptığı açıklamalar baz alındığında kamuya geçecek olan taşeron işçilerin maaşında her hangi bir yükseliş beklenmiyor ve sözleşmeli statüsünde çalışırken aldığı son maaştan başlatılacakları yani her hangi bir farkın yaşanmayacağı düşünülmektedir. Ancak şöyle bir fark olacak.

Bilindiği gibi kamuya yapılan maaşlar 4/B statüsü için geçerli olmuyor. Taşeron işçiler 4/B statüsünden daimi işçi (kamu) statüsüne geçtiklerinde kamuya yapılan zamlardan yararlanacak bu sayede kısa zamanda maaşları daha da yükselecek.
Editör: TE Bilisim