Taşerondan kadroya geçen işçilerle alakalı zam müjdeleri art arda gelmeye başladı. Taşeron işçilere yüzde 37 oranında zam uygulandı. Çorum Belediyesi' nde taşeron işçi olarak çalışmaktayken kadroya geçen taşeron içilerin müjdeli haberi kamuoyuna yansıdı. Belediye ile Hak-İş konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş sendikası arasında imzalanan TİS sonrasında, müjdeli haber duyuldu. Belediye işçisi olan 311 kişi, yüzde 37 oranında zam aldılar. Ayrıca günlük yevmiyelerin en düşük miktarının 99 liraya yükseldiği de ifade edildi. Çorum Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamada " Bu sözleşmeyle evli personelimiz aile yardımı almaya başlayacak. İkramiyede yüzde 420 oranında artış yaptık. Çocuk yardımlarında yüzde 174, yemek ve yakacak yardımlarını yüzde 40, dini bayramlarda yaptığımız yardımda yüzde 87, öğrenim yardımlarında yüzde 91 artış sağladık. Daha önce sözleşmede olmayan mama, bez ve sünnet yardımı gibi kalemleri de ekledik. " ifadelerine yer verildi...

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2 YILLIK SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

Bursa Büyükşehir Belediyesinde de taşeron işçiler için 2 yıllık sözleşme imzalandı ve yüzde 41 oranında zam yapıldı. Ayrıca BİNTED çalışanlarının da seyyanen zam imkanına kavuştuğu bilgilerine yer verildi... Yapılan açıklamada " Bununla ilgili düzenleme yapmamız kaçınılmazdı. Kanun, Yüzde. 4 artı 4 diyor. Başka bir şey demiyor. Bununla ilgili revizyona gittik ve yaptığımız incelemeler sonucunda Bintedli çalışanlarımızın durumunu dünkü toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisine getirdik. En düşük maaşta 350 TL olmak üzere aşağıya doğru seyyanen artışı da bu ayki maaşlara yansıtacağız. " ifadeleri kullanıldı.

MÜJDELER ART ARDA GELDİ!

Taşerondan kadroya geçen işçilerin bu maaşlarıyla alakalı müjdeler art arda geldi. Yakın zamanda diğer belediyelerden de aynı atağın gerçekleştirilmesi isteniyor. Taşerondan kadroya geçen işçiler, düzenlemelerin yapılmasını bekliyor.