Hükümetin özellikle son iki senedir üzerinde çalıştığı taşeron yasasında neredeyse sona gelindi. Buna göre yakın zamanda taşeron yasası Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilecek ve buradan görüşmeler yapılacağı gibi yine aralıklarla konu hakkında kamuoyuna açıklama da yapılması bekleniyor.

Taşeron işçiler uzun bir süredir kadro istemeye devam ederken Yargıtay'dan konu hakkında müjde bir haber geldi. Peki taşerona kadro son dakika gelişmeleri nelerdir, Yargıtay taşeron işçiler için nasıl bir açıklama yaptı? Taşerona kadro ne zaman gerçekleşecek?

KADRO ÖNCESİ ÇALIŞMALAR AÇIKLAMASI!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından yapılan açıklama da taşeron yasası beklemekte olan ve kamuya geçecek olan işçilerin kadro öncesi çalışmalarının da kıdeme dahil olduğu belirtildi.

Buna göre taşeron yasası ile kamuya geçecek olan 450 bin işçi kadro almadan önce ki çalışmaları da kıdemine dahil edilecek. Yakın bir zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması beklenmekte olan taşeron yasası için işçilere bir müjde daha verilmiş oldu. İlgili kadro konusu meclise sunulduğunda konu hakkında daha net ve tüm bilgiler sunulacaktır.

Editör: TE Bilisim