Ülkemizde bilindiği üzere farklı kurumlarda farklı pozisyonlarda istihdam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçi bulunmaktadır. Taşeron işçiler için hükümet çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi ve işçilerin kadroya geçebilmeleri için başvuruları aldı.

Buna göre işçiler taşerona kadro sınavlarına girdi ve bazı işçilerde girmeye devam ediyor. Ülkemizde taşeron işçilere 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadro verilmesi beklenmektedir. Kadro alan taşeron işçilere promosyon ödemesi yapılacağı açıklanmıştı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçilere verilecek olan promosyon tutarı belli oldu. Peki taşerona ne kadar ikramiye ödemesi verilecek?

TAŞERONA VERİLECEK İKRAMİYE DUYURULDU!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilere verilecek ikramiyenin aldıkları maaşın 1.5 katı olduğunu duyurdu. Örnek verilecek olursa maaşı asgari ücret bin 603 TL olan taşeron işçiyi baz aldığımızda bu işçilere kadro verildikten sonra ek olarak 2 bin 400 lira promosyon ücreti verilecektir. Tabi bu tutar asgari ücret maaş alan bir işçi için geçerlidir. Örneğin aktif olarak çalışırken asgari ücret değil de 2 bin lira maaş alan kişi 2 Nisan 2018 tarihinde kadroya geçmesi ile birlikte 3 bin liralık ikramiye ücreti alacaktır.

TÜM EKONOMİ HABERLERİ BURADA