Sürekli konuşulan taşeron işçilerin kadroya geçilmesi konusu ile ilgili Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, seçim sonrası taşeron şirketlerde çalışan işçilerin kamuda istihdam edileceğinin müjdesini verdi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, taşeron işçilere kadro ile ilgili, "Şimdi bu düzenlemenin ikincil düzenlemelerini Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde yapıyor. İnşallah bunlar kısa bir süre içerisinde, bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız" dedi.

2016 yılı içinde kadroya geçecekler

Bakan şunları söyledi; Bu konuda bir düzenleme yaptık zaten. Şimdi bu düzenlemenin ikincil düzenlemelerini Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde yapıyorlar. İnşallah bunlar kısa bir süre içerisinde, bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız. Birçok taşeron işçimize kamuda istihdam edilme imkanı doğmuş olacak. Çalışanlarımızın hakkını nasıl daha iyiye götürürüz diye çalışmalar yaptık. Bundan sonra da hep bu iyileştirme yönündeki çalışmalarımız devam edecek.

Bakanın sözünü ettiği tarih ise en geç Aralık ayı görülürken kamuda çalışan 750 bini aşkın taşeron işçi bulunuyor..

Editör: TE Bilisim