Taşerondan kadroya geçiş yapan yaklaşık 900 bin işçinin her yıl belirli taksitlerde aldığı ödemlerin başında ilave tediye ödemeleri yer almaktadır. 4-D kamu işçilerinin yılda 52 günlük ikramiyelerinde ilk taksitlerde 13 günlük ödeme yapılırken, diğer ödemelerde taksitler halinde gerçekleştirilmektedir.

İLAVE TEDİYE ÖDEME TARİHLERİ;

2019 yılının Aralık ayında son taksitler ödendi. Çalışanlar yeni yıldan itibaren ilave tediye ödemesini almaya başlayacak. İlk taksit ödemesi ile 3 Mart tarihine kadar gerçekleştirilecek. Diğer üç taksitin ödemesi ise 22 Mayıs, 25 Ağustos ve 2020 Aralık ayı 22'sine kadar taksitler hesaplara yatırılacak. 

NE KADAR İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK?

İlave tediye ödemesi maaşa göre hesaplanır. Buna göre işçilerin brüt ücretlerine göre yapılan hesaplamalar sonucunda 2020 ilk taksit ödemesi en az 920 Tl olması bekleniyor. Öncelikle resmi gazetede Cumhurbaşkanlığı kararı açıklanması bekleniyor. 

TAŞERON İŞÇİLER İYİLEŞTİRME BEKLİYOR!

Taşerondan kadroya geçen çalışanlar, 4-d kamu işçilerin maaş haklarının iyileştirilmesi için çalışma yapılmasını beklemekteler. Diğer yandan Ocak ayında yüzde 4 oranında maaş artışı gerekleştirilecek. Maaşı asgari ücretin altında olan işçilerin daha önce alınan karara göre maaşları asgari ücret düzeyine çıkartılacak. Yaklaşık 50 Bin KİT işçisi 2020 yılında kadroya geçmeyi bekliyor. Geçtiğimiz haftalarda 2020 programında yer almıştı. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim