Geçtiğimiz senelerde bilindiği üzere hükümetin attığı adımlar neticesinde kamu kurumlarında özel sektör firmaları ile yapılan anlaşmalar neticesinde taşeron işçiler istihdam edilmekte ve bu işçilerin maaşları özel sektör firmaları tarafından ödenmekte, özel sektör firmaların averilen paralar ise devlet tarafından karşılanmaktaydı. Çıkarılan kanun neticesinde bir milyondan fazla kişi kadroya geçirildi ve taşeron sistemi kaldırılmış oldu ancak taşerondan kadroya geçen işçiler maaşlarında artış talep ediyor.

KADRODAN MEMNUN OLMAYANLAR VAR

Taşeron işçi statüsünde kadroya geçirildikten sonra her hangi bir iyileşme olmadığını ve taşeron işçiyken daha iyi olduğunu belirten bir çok işçi bulunmakta olup işçiler kadroya geçirilen personellerin maaşlarının artırılmasını talep ediyor. Buna göre bilindiği üzere taşeron işçiler kadro aldıktan sonra maaşlarının ciddi oranda artacağı haberleri sık sık ajanslara üdşmekteydi ancak net bir iyileştirme yapılmadı ve asgari ücretin biraz daha fazlası ücret verilmeye başlandı.

Buna göre pek çok taşerondan kadroya geçen işçi maaşların artmasını talep ediyor. Öyle ki 2020 yılında ortaya çıkan sızma bilgilerde taşeronlara eskiden kalma ücretlerin taksitlendirilerek verileceği ve yüksek oranda zam yapılarak maaşların ciddi düzeyde artacağı yer almıştı ancak 2020 yılına girilmesi ve 15 Ocakta maaşların yatmasından sonra bu haberlerin asılsız olduğu öğrenildi. Taşeron işçilerin maaşlarında şimdilik yakın zamanda her hangi bir düzenleme beklenmiyor fakat ilave tediye ödemelerinin en kısa sürede yapılacağı bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim