Taşeron işçi toplu iş sözleşme zam teklifleri ne olacak? Belediyeden %100 maaş zammı!Taşerondan kadroya geçen işçiler için beklenen toplu iş sözleşmesi için geri sayım başladı. 2020 TİS çalışanları bekleyen en önemli müjdelerden bir tanesi maaş zammı teklifidir. Taşeron işçiler ne kadar maaş alacakları yakın zamanda belli olacak. Yetkili sendikalar ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile toplu iş sözleşmesi masasında olacaklar. Sendikaların teklif edecekleri maaş zammı oranları belli olmaya başladı.

TİS MAAŞ ZAMMI TEKLİFİ NE OLACAK?

En yüksek teklif yüzde 15, en düşük zam oranı yüzde 8,5 olması bekleniyor. Sendika ile Çalışma Bakanlığı arasında görüşmelerin yüksek hakem heyetine götürmeden sonuçlanıp sonuçlanmayacağı belli olacak. Çalışan işçilerin maaş daha önce yapılan maaş zamları enflasyon oranlarının da yenik düştüğünü ifade ederek sendikaların ve hükümet yetkililerinin bu konuda kendilerine seslerini duymasını istemektediler. İşçilerin beklediği diğer düzenlemeler ise şu şekildedir.

İŞÇİLERİN BEKLEDİĞİ DÜZENLEMELER;

-Bayram ikramiye ödemesinde düzenleme,

-Yüzdelik dilim düzenlemesi,

-Tayin hakkı verilmesi,

-Maaş haklarının ve ikramiye ödemelerinin iyileştirilmesi.

Taşeron işçiler içinde bir müjde Çankaya Belediyesinden geldi.

YÜZDE YÜZ MAAŞ ZAMMI;

Taşerondan kadroya geçen işçiler toplu iş sözleşmesindeki maaş zamlı beklerken, bir müjdeli haber Ankara iline bağlı, Çankaya İlinden geldi. Çankaya Belediyesi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. İmar Anonim Şirketi, Belde Limited şirketi işçileri toplu iş sözleşmesi çerçevesinde düzenlenen görüşme sonucunda maaşlara inanılmaz bir zam ile anlaşma sağlandı. İşçi sendikası başkanı Remzi Çalışkan tarafından yapılan açıklama yaptı. Müjdeyi çalışanlara açıkladı. Çankaya Başkanı Alper Taştan yaptığı açıklamada; toplu iş sözleşmesi ile belediye çalışanlarının maaşlarının artışına ilişkin yapılan sözleşme sonrasında yaptığı değerlendirmede yapılan sözleşme sonucunda hem kısıtlamaları kaldırdıklarını, hem de işçilerin ücretlerine yüzde 100 artış sağladıklarını ifade etti.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim