Taşeron işçilere çifte müjde 2020 toplu iş sözleşmesi kapsamında maaşlara zam gelmesi bekleniyor. Ayriyeten kamu kurumlarında taşeron işçi kadrosunda iken 4D sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin yüzdelik dilim düzenlemesi görüşmelerde yer alacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan yetkili sendikalar ile görüşmeler gerçekleştirilmesi ile birlikte birçok kamu işçisine yeni haklar gelmesi bekleniyor.

Türk İş Sendikası görüşme masasında olacak. Masaya getirecek konulardan bir tanesi asgari ücret zammı yüzde yüzdelik dilim konusu olacak. 2019 ve 2020 yıllarında Mahkeme kararını sonrasına düzenlemenin tüm işçileri kapsaması isteniliyor. 2020 görüşmelerinde işçilere iki çifte müjde birden gelecek mi merak konusu oldu. Türk-iş Sendikası altışar aylık dönemlerde maaş zammı için teklifini sunacak. Hükümet kanadında ise Çalışma Bakanlığı yetkili olarak görüşmeleri sürdürecek.

MAAŞ ZAMMI GÖRÜŞMESİ!

Şu ana kadar konuşulan maaş zammı rakamının % 15 olarak ifade ediliyor. İşçilerin diğer beklediği müjdesi ise maaş düzenlemesi için asgari ücret oranlarında yeniden belirleme olması. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda işçiler Asgari ücretin altında maaş aldıkları için çalışanlar konuyu yargıya taşıdılar ve yargı kararı işçilerin lehine sonuçlandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlara görüş yazısı yazarak düşük ücret alan işçiler için maaşlarının düzeltilerek asgari ücret düzeyine getirmesini istemişti. Enflasyon oranlarındaki artış ile birlikte maaşların git gide edildiğini ifade eden çalışanlar yeni görüşmelerde çıkacak sonuçları merakla bekliyor. İşin olsa Sitesi üzerinden son gelişmeleri an be an aktarmaya devam ediyoruz.

İŞİN OLSA