4/D' li Taşeron İşçileri İçin Yüzdelik Dilim İle Asgari Maaş Zammı Geliyor!

4/D'li taşeron işçilerini kapsayan maddeler içerisinde yapılacak zam hakkında bilgiler yazmaktadır. 2020 Toplu İş Sözleşmesi kapsamında Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan yüzdelik zam hakkında yazı yayınlanmıştı. Ancak olay duyulmadan haber hemen kaldırılmıştı. Taşeron işçileri için yüzdelik dilimde uygulanacak zam oranı hakkında düzenlemeye gidildiği bildirildi. Öncelikle zam oranı taşeron işçilerinin kadroya alınmadan önceki aldığı maaş oranına göre değerlendirilecektir. Yani kadroya geçmeden önce taşeron işçisi ne kadar maaş alıyor ise o döneme ait asgari tutar üzerinden hesaplanacaktır.

Toplu İş Sözleşmesinde Maaş Zammı Kararı;

Taşeron işçileri için uygulanacak olan zam hakkında Çalışma Bakanlığı konferans verecek ve TİS  görüşmesinde belli olacaktır. İşçilerin beklentilerinin karşılanıp karşılanmayacağı da merak ediliyor. Geçmiş dönemde ek maaş alarak fazla maaş alan işçiler için bu madde oldukça avantaj sağlayacak. Geçmiş yılda alınan maaş ne kadar yüksek ise bu madde ile işçi daha da fazla maaş alacaktır. Aynı zamanda kadroya geçiş sonrasında maaşı düşük olan işçilere de ek maaş olarak avantaj sağlayacaktır.

Çalışanların Talepleri;

2020 yılı enflasyon oranına göre 4/D' li taşeron işçileri 1.000 TL maaşlarına zam istiyor. Yüzdelik dilim maaş zammından sonra seyyanen maaş zammı için çalışmalar yapılacak. TİS'e göre maaş oranı açıklanırken işçilerin görev tanımı, tayin hakkı, ek ödeme ikramiye promosyon ve maaş zammı göz önünde bulundurularak yüzdelik dilim artırılacaktır. Taşeron işçi maaş zammı ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmeleri anında öğrenmek için işin olsa sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim