Taşeron işçilerin toplu iş sözleşme görüşmeleri bu hafta başlayabilir. Türkiye genelinde koronavirüs önlemleri kapsamında toplu sözleşmelerin 3 ay süreyle yapılmayacağına dair bir kanun teklifi yayınlamıştım. Bu kanun değişikliği ardından 3 ay süre 17 Temmuz 2020 tarihi itibariyle tamamlandı. 2020 görüşmelerinde beklenen mali haklar ve sosyal haklar taşeron işçi 4D sürekli işçi kadrosu çalışana tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. İşçi maaşları ne kadar artacak? çalışanların sorunlarında hangi konular gündeme gelecek Tüm bu gelişmeler Bu haftadan itibaren ve konuşulmaya başlanacak.

2020 TİS GÖRÜŞME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yüksek Hakem Kurulu kararına göre, maaş zammı alacak olan kamu işçilerine beklenen konulardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan işçilerin 2 aylık maaş alamamaları, bazı çalışanların ikramiyeden faydalanamaması, Tayin hakları, çalışanların kadrolarının görev tanımı, yüzdelik dilimi zammı, ikramiye ödemeleri, tayin hakları ve buna benzer pek çok konu gündeme gelecek.

İKRAMİYE ÖDEMESİ!

52 günlük tediye ikramiye ödemelerinin taşeron işçilerine şirketlerde çalışan işçilere ödeme yapılamıyor. Tediye ikramiyesi 13 günlük ödemesi 911,17 TL olarak hesaplanıyor. İkramiyeden yararlanamayan işçiler için toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gündeme gelebilecek. Diğer yandan bayram ikramiyesi ödemesi taşeron işçilerine de ödemesi gündeme gelebilir.

SENDİKALAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI!

Bunun öncesinde sendikalar görüşme öncesinde bazı hazırlıklarını tamamlamak için çalışmalar sürdürüyorlar. Öz Sağlık İş Sendikası bu konuda sendika yetkilerine bir yazı yazdı. Aile çalışma sosyal hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından koronavirüs tedbirleri hakkındaki konu yazılıda belirtilen süresinin bitmesine 2 gün kala 17 Temmuz 2020 tarihi itibariyle tekrar sürecin devam etmesi gerektiğini ifade ederek bugün toplantıya sendika yediklerini çağırdı işin taleplerinin gündeme gelmesi için çalışmalara başlatıldı.