Taşerondan kadroya geçen 4D sürekli işçi kadrosu çalışanlara müjdeli haber. 2020 yılı İkramiye ödemelerinde 52 günlük tutarın ikinci taksitleri için tarih belli oldu. 31 Ocak tarihine ödenen 13 günlük tediyenin diğer taksiti ise 22 mayıs tarihinde hesaplara ödenecek.

EMEKLİ MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk mayıs emekli maaşı ödemlerinin ramazan bayramından önce ödeneceğini açıkladı. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığından emekli olan vatandaşlar için ödeme takvimi açıklandı.

TİS GÖRÜŞMELERİ ERKENE ALINIRMI;

Kamuda çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmeleri 3 ay ertelendi. Başkan Erdoğan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları normalleşme takvimini açıkladı. Türkiye geneli koronavirüs tablosuna göre illerde giriş çıkış yasakları kaldırılmaya devam edilecek. Sokağa çıkma yasağı 24 ilde uygulanacak. Kovıd-19 virüs salgını geçmediği için Taşeron işçilerin toplu iş sözleşme tarihlerini ertelemesi kararı verilmişti. Yeni vaka sayısına bağlı olarak görüşmelerin erken başlayıp başlamayacağı merak edilmekte.

MAYIS AYINDA TAŞERON İŞÇİYE İKRAMİYE ÖDENECEK!

Asgari ücret maaş alana 913 Tl. olmak üzere üst sınırda ise 1548 Tl’ye kadar ikramiye ödemeleri 22 Mayıs tarihine kadar yapılması bekleniyor. Ödemeler çalışanların maaş hesap numaralarına yapılacak. Bayram öncesi tüm işçilerin hesabına tediye ödemesinin ödenerek tamamlanması bekleniyor.

Diğer bir gelişmeye göre Sayıştay'ın açıkladığı bir rapora göre taşeron işçilerin yıllık izinleri hakkında 2018 yılında 41 Belediyenin bazı aksaklıkları olduğu ifade edildi. 25391 sayılı yıllık ücretli izin yönetmeliğine göre izin kullanılmadığı ifade edilen 41 Belediyenin her işçi için belediyede idari para cezası uygulanabileceği açıklanan kararda belirtildi.

Editör: TE Bilisim