Tarım ve Orman Bakanlığı lise, Önlisans ve Lisans mezunu KPSS 2020/10 tercih ile memur alımı yapacak. Başvuruları başladı.

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından açıklanan KPSS tercihlerine göre Kamu Personel Seçme Sınavı puanı baz alınarak 657 sayılı devlet memuru 4B maddesince sözleşmeli kadro da lise Önlisans ve lisans mezunları arasında başvuru yapmak üzere kamu personel alımı yapılacak. Tercihler 31 Ağustos 2020 tarihinde başladı ve son başvuru tarihi 3 Eylül 2020 günü saat 23.59 da sona erecek. Tarım ve orman bakanlığı KPSS 2020/10 tercih kılavuzu belli oldu. Tercih işlemleri ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. Kimlik numarası aday şifresi ile birlikte tercih yapılabilecek.

LİSE MEZUNU TERİCHLERİ;

Tarım ve Orman Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanında ortaöğretim mezunlarına yönelik olarak yapılabilecek. Tercihler arasında Yozgat İl Müdürlüğü, Boğazlıyan ilçe müdürlüğüne teknisyen kadrosunda 1 kişi alımı yapılacak. Başvuruda aranan nitelikler 2009 olarak açıklandı. Tarım ve orman Bakanlığının Yerköy ilçe müdürlüğüne de teknisyen kadrosunda 1 kişilik alım gerçekleştirilecek. 2009 nitelik koduna sahip olmak gerekmektedir. Lise mezunu kadrodaki tercih için öğrenim koşulunda Ortaöğretim Kurumlarının Bahçecilik Alanı ve Dalları, Tarım Teknolojileri Alanı ve Dalları veya Tarım Alanı ve Dallarından mezun olmak istenmektedir.

ÖNLİSANS MEZUNU PERSONEL ALIMI;

2 yıllık meslek yüksek okulu mezun durumda ve mezun olan adayların yapabileceği tercihler arasında tekniker kadrosu bulunuyor. Yozgat İl müdürüne bağlı Akmaden ilçe müdürlüğü Boğazlıyan ilçe müdürlüğü, Çayır Mera Yem bitkileri Şube Müdürlüğü, Sarıkaya İlçe Müdürlüğü, Yenifakılı ilçe müdürlüğüne Ziraat orman ve Veteriner Sağlık teknikeri kadrolarında personel alımı yapılacaktır. Adayların nitelik kodlarında 3067, 3074, 3087, 3096, 3101 ve 3149 ile 3021 istenmektedir.

ÖNLİSANS MEZUNU NİTELİK KODLARI;

3021 Laborant ve Veteriner Sağlık, Veteriner Sağlık Teknikerliği
3067 Tarım önlisans programından mezun olmak.  
3074 Tarla Bitkileri önlisans programından mezun olmak.  
3085 Arıcılık önlisans programından mezun olmak.  
3087 Bahçe Ziraatı, Bitkisel Üretim, Bahçe Tarımı  
3096 Hayvansal Üretim önlisans programından mezun olmak.  
3101 Bitki Koruma önlisans programından mezun olmak  
3149 Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı
Orman Ürünleri, Ormancılık ve Orman Ürünleri önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.

LİSANS MEZUNU TERCİHLERİ;

4 yıllık Lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği sözleşmeli personel alımı ilanlarının sayısı daha fazla olarak açıklandı. Mühendislik, veteriner kadrolarında gerçekleştirilecek alımlar için Yozgat Van Kütahya Giresun Erzurum Diyarbakır Ankara il müdürlüklerine istidamlar gerçekleştirilecektir.

LİSANS MEZUNU KADROLAR;

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI  KPSS 2020/10 TERCİH KILAVUZU https://www.osym.gov.tr/TR,19472/kpss-202010-tarim-ve-orman-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html

Editör: TE Bilisim