Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 121 Milyon Euro Destek Yapacak

Kalkınma (IPARD) Programı'nda 14. başvuru çağrısına çıkan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yaptığı bu çağrı ile yatırım projelerine toplam 121 milyon euro destek vermeye hazırlanıyor. İlan TKDK'nın internet sitesinde yayınlandı. Verilen ilanda Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin IPARD'ın 14'üncü başvuru çağrısı yapıldı. 11 Mayıs’ta başlayacak olan başvurular, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde alınacak. 5 Haziran ise başvuruların son tarihi olacak.

Teklif Alma Kuralları Rehberi kapsamında TKDK-İl Koordinatörlüklerinde yapılan ihale ve bu ihale sonucu alınan tekliflerin uygunluğu için ön kontrol 4-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Başvurular alındıktan sonra 9 ay içerisinde yatırımların yapılması planlanıyor. Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım yapanlar Tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yapılacak olan desteklemelerden yüzde 50-65 hibe alabilecek. Yapılacak olan bu yatırımlara 81 milyon Euro destek sağlanması hedefleniyor.

Desteklerden Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması için de yüzde 50 hibe sağlanması amaçlanıyor. 40 milyon da bu projelere olmak üzere toplam olarak 120 milyon destek verilmesi planlanıyor.

Bu çağrı ile IPARD-I dönemini bitirmeyi planladıklarını söyleyen TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı yapılan 14'üncü çağrı ile kesimhane ve et işleme tesislerine, süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, süt ürünleri ve su ürünleri, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesine ve pazarlanmasına yönelik yatırımların destekleneceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim