Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü'ne 1150 orman mühendisi ve 2 bin 700 orman muhafaza memuru atama töreninde, tarımsal destek projelerine ilişkin ödemelerin, hesaplara ne zaman yatırılacağı hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda çiftçilere de müjde veren bakan, destek ödemelerinin bugün itibari ile hesaplara yatırılacağının da haberini verdi.

Ne Kadar Destek Verilecek?

Tarım Bakanı Pekdemirli tarafından yapılan açıklamada “çiftçilere tarımsal destek ödemesinin bütün itibarıyla yapılacağını belirterek, "19 ilde, 84 bin 420 üreticiye, 234 milyon yem bitkileri desteği, 81 ilde 51 bin 64 üreticiye 97 milyon arıcılık desteği ve 11 ilde 125 üreticiye 637 bin lira biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği olmak üzere toplam 331 milyon 637 bin lira tutarındaki tarımsal desteklerimizi bugün saat 18.00 itibarıyla üreticilerimizin hesaplarına yatırmaya başlayacağız" ifadelerine yer verildi.

Ziraat Mühendisi Alımı Yapılacak Mı?

Pakdemirli geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bakanlığı 2 bin 153 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı. Bakan tarafından “Bin 163 mühendis, 11 sağlık teknikeri, 50 teknisyen, 139 tekniker ve 790 veteriner hekim alımı gerçekleştireceğiz’’ ifadeleri ile gerçekleştirilecek olan alımın müjdesini vermişti.

Başvuru Şartları Nasıl Olacak?

İlgili Tarım Bakanlığı alımında başvuru şartlarının şu şekilde olmasına muhtemel olarak bakılıyor. Yükseköğretim kurumlarının ilgili bölülerinden mezun olmak, en az ön lisans mezunu olmak, İlgili yıl KPSS puanına sahip olmak şeklinde yer almaktadır. İlanın ne zaman geleceğine ilişkin gündemde herhangi bir haber olmazken, 2020 yılı içerisinde ilanın en kısa sürede yayınlanması bekleniyor. Adaylar ise 2 yılın ardından Tarım Bakanlığı tarafından yayınlanacak olan ilanı merakla bekliyor.

Editör: TE Bilisim