Ülkemizde bilindiği üzere köyden şehre göç uzun süredir devam etmekte olup bu durum köylerin yok olmasına sebep olmaktadır. Öyle ki son 20 - 30 yılda yüzlerce köyün nüfusu neredeyse yok olma düzeyine geldi ve hayvancılıkta pek çok bölgede yapılmamaya başlandı.

Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçerek köylerine dönen ailelere 300 koyun verileceği müjdesini açıkladı. Yeni açıklamasında bu projenin detaylarını açıkladı. Peki detaylar nedir? kimler 300 koyun verilecek? Bakanın açıklamalarını sizlere aktarıyoruz.

HERKESE 300 KOYUN VERİLMEYECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan açıklama da yanlış algıların oluştuğunu belirterek herkese 300 koyunun verilmeyeceğini söyledi. Yine koyun verilecek kişilerin bu işi yapmış ya da yapıyor olmuş olması gerektiği belirtilmiş olup herkese 300 koyunu verilmeyeceği ve örneğin bir ailenin 50 koyunu varsa bu sayının 300'e tamamlanacağını aktardı.

Köyüne dönen ve bakanlıktan 300 koyun projesinden yararlanan ailelere asgari ücret düzeyinde maaş verilecek, sigortaları yatırılacak ve veterinerlik hizmetleri ile yem hizmetleri de yine devlet tarafından karşılanacaktır. Bu proje sayesinde hem ülke ekonomisinin canlanması hemde Türkiye'nin hayvancılık alanında yeniden büyüme göstermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim