Uzun süredir özellikle muhalefet partilerinin gündeme getirdiği konulardan birisi Tank Palet fabrikasıdır. Bilindiği üzere ajanslara sürekli Katar'a Tank Palet fabrikası satıldığına dair haberlerin çıkmasından sonra muhalefet parti milletvekilleri fabrikanın satılıp satılmadığını, satıldıysa ne kadara satıldığına yönelik sorularının cevapları çokça merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tartışmalara son noktayı koydu ve ilgili sorulara yanıt verdi.

Fabrika Satılmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da Tank Palet Fabrikasının kimseye satılmadığını yapılan işlemin özelleştirme olmadığını, işletme devir olduğunu belirtti. Buna göre Cumhurbaşkanı resmi olarak "Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen ya ömründe hiç fabrika görmemiştir ya da 20 milyar liranın ne anlama geldiğini bilmiyordur. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerden gelen yorumlara göre Tank Palet Fabrikasının bir süreliğine işletilmesi için işletme devrinin yapıldığı belirtilmektedir. Buna göre Fabrika halen Türkiye Cumhuriyeti Hazinesine aittir.