Türkiye'nin hemen sınırında bulunan Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan etkilenen halk bilindiği üzere dört bir yanda bulunan tüm ülkelere sığındı. Suriyelilere en çok kucak açan ülke Türkiye olarak bilinmekte olup her geçen gün Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısı giderek artmaya devam ediyor.

Resmi rakamlarda Suriyeli sayısı 3 milyon civarı olarak gözükürken son verilere göre Türkiye'deki Suriyeli sayısının 3,5 milyona yaklaştığı görülmektedir. Ülkemize sığınan Suriyeliler bilindiği üzere konteynır kentlerde barınıyor. Tabi büyük bir bölümü buralardan giderek Türkiye'nin farklı yerlerinde evler tutmaktadır. Buna göre hükümet Suriyelilere kalıcı konut verilmesi konusunu görüşüyor.

HÜKÜMET GÖRÜŞME YAPTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile hükümetin basına kapalı bir toplantı yaptığı biliniyordu. Buna göre yapılan toplantı da Suriyelilere kalıcı konutun verilip, verilmemesi konusunun görüşüldüğü belirtildi. Peki Suriyelilere kalıcı konut nasıl verilecek, detaylar belli mi?

Buna göre basına sızan bilgiye göre Türkiye'nin sınır hattına kurulan konteynır kentlerde yaşamın zor olması ve kışın oldukça soğuk geçmesinden dolayı buralara konteynır kent yerine yüksek katlı binaların yapılması ve bu binalara Suriyeli vatandaşların yerleştirilmesi görüşülmektedir. Tabi konu hakkında henüz bir bilgi yok ancak eğer düşünüldüğü gibi gerçekleşirse büyük ihtimal ile TOKİ'nin sınır hattına Suriyelilerin konaklayabilmesi için yüksek katlı bina yapması görüşülüyor.

Editör: TE Bilisim