2020 yılı içerisinde maaşlara yapılacak olan zam tüm çalışan ve emekliler tarafından merakla beklenmekte olup bu kapsamda gözler TÜİK tarafından önümüz ay açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranına çevrildi. İlk 6 aylık enflasyon oranının açıklanması ile birlikte memur ve emekli maaşlarına oran kadar zam yapılacak olup geçtiğimiz günlerce açıklanan mayıs ayı enflasyon oranı ile ilk 5 aylık oran belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine şu an itibari ile yüzde 4,57 oranında zam kesinleşti. Buna ek olarak ise önümüzdeki ay için oranın açıklanması ile zam oranı da yükselecek.

SSK ve BAĞ-KUR Zam Oranı

TÜİK tarafından açıklanan ilk 5 aylık enflasyon oranı sonrasında memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam oranı da büyük oranda belirlenmiş oldu. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 4,57’Lik zam oranı kesinleşirken ilk 6 ayda oluşan enflasyon oranında zam alınacak. Kesin bir oran için haziran ayı enflasyon oranının da açıklanması gerekiyor. Haziran ayının enflasyon rakamlarıTÜİK tarafından temmuz ayında açıklanacak.Buna göre şimdilik %4,57'lik zam SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için cepte görünüyor. Memur emeklileri için fark ödemelerinin oranın yüzde 5’i geçmesi durumunda ödeneceği ifade edilmekte olup önümüzdeki ay enflasyon oranının yüzde 0,50’yi geçmesi durumunda fark ödemeleri yapılacak.

En Düşük Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Şu ana kadar oluşan açıklanan ilk 5 aylık enflasyon oranı olarak 4.57'lik oran dikkate alınırsa buna göre; 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda taban maaş 2 bin 111 TL’den 2 bin 208 TL’ye çıkacak olup memur emeklileri için en düşük maaşlar 2 bin 661 TL’den 2 bin 782 TL’ye, esnaf emeklilerinde ise bin 784 liradan bin 865 liraya ulaşması bekleniyor.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman?

Emeklilere her bayram öncesi, yılda iki kez ödenen bayram ikramiyeleri ödeme planında bir değişiklik yapılmazsa 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenecek olup Kurban Bayramı öncesinde ödenecek olan bu yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak. Aynı zamanda emeklilere bin TL, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak.