Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan emekli maaşı açıklaması geldi. SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emekli maaşı bayramdan önce ödenecek. Bakan Selçuk maaşların ödeme takvimlerini açıkladı.

SKK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

15 ile 22 Mayıs tarihleri arasında SSK'lı emeklilere ödemeler tamamlanacak. 21 ile 22 Mayıs tarihleri arasında Emekli Sandığından emekli olanların maaşları ödenecek.

ÖDEME TAKVİMİ;

Daha önceki aylarda normal ödeme günü 17,18,19 ve 20 Mayıs tarihi olan ödemeleri 15 Mayıs cuma gününe alındı.

21,22 ve 23 Mayıs tarihinde emekli maaşı alacaklar ise 18 Mayıs günü maaşlarını alacaklar. 24 Mayıs 25 ve 26 Mayısta maaş alacakların ödemeleri 20 Mayıs çarşamba günü olarak değiştriildi.

BAĞKUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK!

Bağkur emeklisi vatandaşların 25 ile 26 Mayıs tarihinde olan ödemeleri 21 Mayıs tarihine, 27 ile 28 Mayıs tarihindeki ödemeler ise 22 mayıs cuma günü ödenmesine karar verildi.

MEMUR MAAŞLARI ERKENE ALINACAK MI?

Memur maaşları her ayın 15inde ödeniyor. Ramazan bayramı ise 24 Mayıs pazar günü başlayacak. 26 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Normal şartlarda bayram öncesine denk genliğinde tarihte herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Memurlar 4 gün resmi tatil yapacaklar.

RAMAZANDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının ramazan sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Ramazan bayramı öncesi gelecek olan vaka sayılarına bağlı olarak 23 ile 24 Mayıs günü kısıtlama ile ilgili karar alınabilir. kararın 18 Mayıs pazartesi günü belli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim