Çalışanların ve emeklilerin gözü kulağı maaş artışlarında olmaktadır. Buna göre 2020 yılında ve 2021 yılında emekli maaşı zammı ne kadar artacak sorusunu sık sık googleden sorgulamaktalar. Bilindiği gibi maaşlara altı ayda bir yapılan artışlardan bir tanesi de Enflasyon artışlarında belli oluyor. Bu kapsamda, tahmin edilen enflasyon artışları emekliler tarafından merak edilmektedir. 

EMEKLİ MAAŞI ARTIŞI NE KADAR?

Bağkur ve SSK'dan emekli olan vatandaşlar için yeni ekonomik programda açıklanan beklentilere göre 2020 yılının haziran ile aralık ayları arasında tahmini beklentiler yüzde 4.49 olarak açıklandı. Bu hesaplamaya göre maaşlardaki artış 286 Tl olacak. En düşük emekli maaşı 1971 Tl olması bekleniyor. En yüksek emekli maaşı ise 6 Bin 661 tl olması bekleniyor.

YURTDIŞINDA ÇALIŞANLARIN EMEKLİLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK;

Yurtdışında yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren bir konuda borçlanmalarda ödeme tutarlarında bir değişiklik söz konusu oldu. 2019 yılı Ağustos ayından itibaren yapılan değişikliklerde kazancın yüzde 45i olarak hesaplanacak. Daha önceki düzenlemede ise yüzde 32 olarak hesaplamaktaydı. 

Editör: TE Bilisim