S&P'den Türkiye’nin Siyasi Belirsizliğine Kritik Yorum

Seçimlerin ardından hükümetin kurulamaması üzerine bir değerlendirme de Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors(S&P) tarafından yapıldı. Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini ifade eden Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, önümüzdeki dönemde mali performans ve borç dinamikleri zayıflaması durumunda not indirimine gidilebileceğine dikkat çekti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors(S&P) tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'de genel seçim sonuçları yargı, finansal düzenleyiciler ve merkez bankası üzerindeki baskıyı azaltıp politikaların öngörülebilirliğini artırabilir" ifadeleri kullanıldı. "Koalisyon oluşması durumunda politikaların öngörülebilirliği kısmen kabinedeki önemli pozisyonlara yapılacak atamalara bağlı olacak" ifadelerinin de yer aldığı açıklama Tükiye için uyarı niteliğindeydi.

Erken seçime gidilmesi durumunda siyasi belirsizliğin yıl sonuna kadar devam edebileceğini belirten Kredi derecelendirme kuruluşu, yatırımlar gecikirse büyüme üzerinde baskı yaratabileceğini dile getirdi. Not indirimine yönelik de S&P’den çok kritik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada "TL'deki oynaklık tüketici güveni ve enflayon üzerinde etki yaratabilir; bu tarz gelişmeler mali performans ve borç dinamiklerini zayıflatırsa not indirimine yol açabilir" ifadeleri kullanıldı.

Aynı zamanda S&P, Türkiye'deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de ifadelerine ekledi.

Editör: TE Bilisim