Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapan kişilere 1103 TL verilecek.

31 Aralık 2020 tarihine kadar vatandaşların e-sgk üzerinden başvuru yapmalarını ardından normalleşme desteği adı altında bir ek ödeme yapılacak. Bu destek ödemeleri 6 aylık süreler ile uzatılabilecek. Bilindiği gibi pandemi döneminde bazı işletmeler çalışmalarını ara vermek durumunda olmuşlardı. Devlet ilk yapmış olduğu ekonomik zirvesinde hızlı bir şekilde aldı. Alınan kararda çalışanlarının ve işyeri sahiplerinin bazı destek ödemelerinden yararlanabilmeleri için programlar başlattı. Bu programlar için sürelerde geçtiğimiz haftalarda uzatıldı.

Aylık 1103 Tl Ödeme Yapılacak!

Normalleşme desteği 1 Temmuz 2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek ödemelerinden başvuru yapan özel sektör çalışanları için yaralanmaları sağlanacak. Her çalışan için 1103 TL destek verilecek.

Bu destek ödemelerinin sağladığı faydalardan 1 tanesi istihdamın korunması. Işverenin üzerinde personel maaşları yönünden rahatlatılması olacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilen destek ödemelerinde açıklanan son rakamlar açıklandı. Bugüne kadar bu desteği başvuru yapan 60 bin işyeri ve 1 milyondan fazla çalışan faydalandı.

Başvurular nasıl yapılacak?

Nakdi destek ödemeleri için başvuru yapmak isteyen vatandaşların SGK kaydı ile başvuru işlemlerini online platformda başvuru işlemlerimi yapmaları gerekmektedir. Normalleşme desteği faydalanmak için işyerleri Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinde yer alan e-sgk portalına giriş yapmaları isteniliyor. İşveren modülün altında bulunan teşviklerden fayda öncesi sigortalı tanımlama menüsüne giriş yapmaları gerekiyor. Bu menü altında  yer alan bölümlerden gerekli işlemleri tamamlamak gerekmektedir. İstenilen gerekli evrakları, eklenerek başvuru işlemlerini kolayca oluşturabilirsiniz.

Kamu kurumlarından ve Belediyelerden ihtiyaç sahibi  vatandaşlara yapılan desteklerden bir tanesi de askıda fatura ödemesidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı askıda faturaya başvuru yaomak için detaylar haberde:

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/ekonomi/ihtiyac-sahibi-vatandaslara-dogalgaz-su-fatura-yardimi-askida-h35932.html

İŞİN OLSA