Taşerondan kadroya geçiş sonrası gündemin çözülmeyi bekleyen önemli süreçlerinden birisi olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda Fatih Altaylı' dan sevindiren bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamasında sürecin yerel seçimlerde netleştirilebileceğine vurgu yapan Altaylı, EYT konusunda sürpriz bir sürecin yaşanabileceğini ifade etti.

EYT konusu çözüm bekliyor

EYT konusu hakkında çözüm süreci netleşmemiş, EYT müjdesi bekleyenlere sevindirici bir çözüm teklifi gelmemişti. Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin yapılan açıklamada EYT konusunun kapandığı, hükümetin kaldırabileceği bir yük olmadığı ifadelerine yer verilmişti. Özellikle sosyal medya gündeminde geniş yer tutan EYT açıklaması, binlerce tweet ve paylaşımın yapılmasına neden olmuştu. EYT konusunda henüz bir açıklama ve yeterli adım atılmamış olmasına rağmen, Fatih Altaylı tarafından yapılan açıklamada umutların tüketilmemesi, sevindirici bir haberin gelebileceği ifadeleri kullanıldı.

Yerel seçimler çözüm sürecini başlatabilir

Yakın zaman sonra gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin EYT çözüm sürecine etki edebileceğini ve buradaki çözümü bekleyen binlerce kişinin müjdeli haberi olabileceği ifadelerine yer veren Fatih Altaylı, hükümetin son iki yıldır seçim süreçlerinde politika değişikliği yaptığını belirtti. Konuya ek olarak bu hafta içerisinde tüm bakanlıkların bütçeleri toplanacak ve görüşmeler sağlanacak. Masaya yatırılacak görüşmelerde EYT konusu da tekrar gündeme gelecek ve sürece dair bir açıklama alınmış olacak. EYT için hazırlanan kanun teklifine diğer partiler ve vekiller destek verirse, buradaki çözüm süreci başlatılmış olacak. Süreç bakanlıkların bütçe görüşmeleri sonrasında netlik kazanacak.

Editör: TE Bilisim