Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayın programında tanzim satışlarla alakalı çok sık sorulan bir soruya yanıt verdi. İç pazarda sebze ve meyve fiyatlarında tanzim satışların gelmesiyle birlikte fiyatların % 50 oranında düştüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ürünlerin çoğaltılıp çoğaltılmayacağı yönündeki soruya da yanıt verdi.

TANZİM SATIŞLAR FİYATLARI % 50 DÜŞÜRDÜ

" Biz nerden bu işe girdik, patates, soğan pancar, sivribiber, patlıcan gibi buralardan bu işe girdik. Niye? Çünkü baktık ki depolanıyor. Bütün bunlarda tabi vatandaşı maalesef üreticiden 2 liraya 3 liraya alınan tüketici olarak benim vatandaşıma geldiğinde 8-9-10 liraya geliyor. Hele hele marketlerde, zincir marketlerde bunun çok daha ileri bir seviyede olduğunu söylediler. Ben özel olarak bazı arkadaşlarımı gönderdim, bunun doğru olduğunu gördük. Biz de bir defa AK Partili belediyelerle bu işe girelim, süratle çadırları kurduralım, vatandaşa hemen Tarım Orman Bakanlığı ve TMO ile de adımı atalım dedik. Adımı attık ve zaten bir anda % 50 fiyatlar düştü. " ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ürünlerin çoğaltılıp çoğaltılmayacağı yönündeki soruyu da yanıtsız bırakmadı.

TANZİM SATIŞ ÜRÜNLERİ ÇOĞALTILACAK MI - CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Tanzim satış ürünlerinin çoğaltılıp çoğaltılmayacağı yönünde çok sayıda vatandaş tarafından soru yöneltildiği, gündemdeki önemli sorulardan birisi olarak karşımıza çıkan bu soruyla alakalı düşüncelerinin ne olduğu sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan " Bunlar düşünce de bu ürünleri çoğaltma konusu gündeme geldi. Bu ürünleri çoğaltamaz mıyız? 31 Mart' a kadar bu şekilde devam edeceğiz. Burada zincir marketlere ne oluyor, neyden rahatsız oluyorsunuz? Biz vatandaşımızın temin etmek zorunda olduğu şeyleri satmaya çalışıyoruz, et kıyma bunlara girmedik. Siz et kıymada da bu oyunları oynadınız. Kıymada fiyatlar 38 liraya kadar çıktı. Biz vatandaşımıza bu zülme ortak mı olacağız? Bu iş böyle giderse biz kalkarız, Türkiye' de 81 vilayette icabında tanzim satışları oluşturup, bu şekilde vatandaşa ucuz ürün temine çalışırız. Nerede, gıdada. Bunu yaygınlaştırırız. Bizim devlet olarak piyasada ne işimiz var. Bizim görevimiz denetim. Bunu yapmamız lazım bir yandan da fırsatçılara derslerini vermemiz lazım. "  ifadelerini kullandı.