Çalışan annelere hükümet, 300 ila 600 lira doğum yardımı, 178 lira süt parası ve iş göremezlik ödeneği veriyor. Yarım gün çalışma ödeneği de eklenen toplam teşvik, 9 bin 385 liraya yükseldi. İş hayatındaki istihdamı arttırmak amacıyla çocuk sahibi kadınlara devlet maddi destek sağlamakta. Çocuk sahibi olan kadınların mevcut işlerine devam etmesi veya yeni bir işte çalışmaya başlayabilmelerini desteklemek adına, devlet tarafında annelere ödeme yapılıyor.

ÇALIŞMADIĞI MESAİNİN ÜCRETİNİ DEVLETTEN ALABİLİYOR

İş dünyasındaki kadınlar, doğum izninden sonra, çocukları okul çağına gelen kadar yarı zamanlı çalışabilmektedir. Yasal doğum izinleri biten anneler ilk çocuk için 2 ay(60 gün), ikinci çocuk için 4 ay (120 gün), 3 veya daha fazla çocuk için ise 6 ay( 180 gün) boyunca yarım gün çalışarak, çalışmadığı mesainin ücretini devletten alabiliyor. Tüm ödemeleri alan annenin eline geçen para en az 9 bin 385 lirayı bulmaktadır.

BİRDEN FAZLA DESTEK SAĞLANIYOR

Çalışan annelere yapılan başlıca ödemeler; doğum yardımı, çocuk parası, süt ve emzirme parası ve yarım gün çalışma parası olarak belirtiliyor. Bu duruma göre; çalışan annelere ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve 3. Çocuk için 600 lira ödeme yapılıyor. Yeni doğan çocuk yardımı için başvuru; Aile Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne, ilçelerde ise Kaymakamlıklara yapılıyor. Aynı zamanda aile.gov.tr’den TC kimlik numarasıyla başvuru yapma imkanı da bulunmaktadır.

DAHA FAZLA BİLGİYE İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ