Asgari ücretin 2 bin TL olarak düzenlenmesi yönündeki rakamın Aralık ayına kadar olan süreç için olduğunu belirten Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay son dakika açıklamasında asgari ücretliler için önemli bir tarihin başladığının da sinyalini verdi.

Açıklamasında 2 bin TL olan düzenlemenin Aralık ayına kadar olduğunu, yapılacak yeni bir pazarlık ile 2 bin liranın üzerinde olmasını istediklerini belirtti.

Açıklamasında Aralık ayındaki görüşmelerde 4-5 bin TL gibi afaki rakamları vermenin doğru olmadığını, makul ve imkan dahilinde olan fiyatların talep edilerek, buradaki problemi çözmenin peşinde olduklarını dile getirdi. Açıklamasında “ Sallamak kolay. Makul ve mantıklı şeyleri söyleyeret netice almak lazım.” İfadelerine yer veren Atalay; asgari ücretin Aralık ayı itibariyle yeniden düzenlenmesi konusundaki tekliflerini götürmek üzere bakanlığa başvuruda bulunacaklarını da aktardı. Açıklamasında verdikleri asgari ücret teklifine olumlu yanıt verdiklerini belirten DİSK başkanına ve heyetine de teşekkür ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim