Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı bugün gerçekleşecek asgari ücret toplantısında. Asgari ücret komisyonunun gerçekleştireceği toplantı sonrası, ilk açıklamalar kamuoyuna yansıyacak ve asgari ücretin belirlenmesindeki tarafların temel kriterleri, vatandaşların taleplerinin değerlendirilme kıstasları gündeme aktarılacak. Sendikalar ve Çalışma Bakanı tarafından gerçekleştirilecek açıklamalarla, asgari ücretin seyrine yönelik önemli bilgilendirmeler kamuoyuna aktarılacak. Asgari ücretin tespit işlemlerinde izlenen yola yönelik son derece muhim bu açıklamalar yine isinolsa.com sitemiz üzerinden siz değerli ziyaretçilerimize ulaştırılacak. Komisyon tarafından yapılan ilk açıklamaya geçmeden önce, vatandaşların ve sendikaların bu tutar üzerindeki taleplerini hatırlayalım...

SENDİKALAR VE VATANDAŞLAR 2500 TL DİYOR

Asgari ücretin Ocak ayı itibariyle sabitlenmesi gereken tutarın 2500 TL olması yönünde hem sendikalar hem de vatandaşlar tarafından talepler gündeme aktarılıyor. Gerçekleştirilecek toplantıda pazarlığın 2200 TL asgari tutarından başlaması, Ocak ayında gelecek enflasyondan doğan zam ile birlikte de 2500 TL sınırına çekilmesi amaçlanıyor. Vatandaşların ve sendikaların hem sosyal medyada hem de basın organlarında bu yönde taleplerinin bulunduğu gözlemleniyor.

İLK TOPLANTIDAN AÇIKLAMALAR GELDİ

Asgari ücretin ilk düzeyinden bu yana AK Parti iktidarıyla % 770 oranında arttığını ifade eden Çalışma Bakanı Selçuk, relde bu artışın % 110 olarak gözlemlendiğini vurguladı. Asgari ücretin tesbiti noktasında yapılan diğer bir açıklama ise ilk toplantıya yönelik olarak Türk-İş Eğitim Genel Sekreteri tarafından " AGİ dahil asgari ücret 1603 lira. Asgari ücretin yetersizliği bugün herkes tarafından ifade ediliyor. Asgari ücret belirlenirken işçinin geçim şartları dikkate alınmamaktadır. Asgari ücretli her ay artan enflasyona karşı eksik ücret almaktadır. Satın alma gücü insanların daha da gerilemektedir. Asgari ücretlinin net ücreti vergi nedeniyle eksilmektedir. " ifadeleriyle gündeme yansıdı.

Editör: TE Bilisim