3600 ek gösterge için tarih belli oldu

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Turhan, çok sayıda kişi tarafından beklenen 3600 ek gösterge konusuna yönelik çok önemli ifadelere yer verdi. Açıklamasında müjdeli haberi veren Turhan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında vatandaşlara seçin öncesi müjdesini aktardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turhan, yaptığı konuşmasında 3600 ek gösterge konusu için çalışmaların sürdüğünü, seçimden önce çıkacağına değindi. Açıklamasında AK Parti' nin söz veripte yapamayacağı bir şeyin olmadığını söyleyen Grup Başkanvekili Turhan, 24 Şubat' ta yeni başkan seçmeyi planladıklarını ifade ederek; 3600 ek göstergenin torba kanun içerisinde çıkacağını söyledi.

1.6 Milyon Memuru İlgilendiriyor

Torba Kanun kapsamında çıkabileceği söylenen 3600 ek göstergenin, 1.6 milyon memuru ilgilendirdiği ifade ediliyor. Bu düzenlemeyle birlikte, öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri kanun kapsamına dahil edilirken, ayrım yapılmaksızın; memur maaşları ve emekli ikramiyelerinde artış yaşanacak. Bu artışın oranı da yaklaşık olarak % 20 olarak aktarılıyor. Ayrıca emekli ikramiyeleri de yaklaşık 25 bin lira artacak. 280 bin polis, 1 milyon 100 bin öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisinin bu düzenlemeden yararlanacağı belirtiliyor. Bu düzenlemenin ilk etabında; 4 meslek grubuna yönelik olarak çıkacağı İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna aktarılmıştı. Bu bağlamda, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri kapsam dahilinde olacaklar.