11 Nisan cumartesi ile 12 Nisan pazar günü tüm vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Buna göre istisna olan bazı sektörde çalışanlar için izinler verilecek. Bunlardan bir tanesi ekmek üretimi ve satışı yapan fırınlar olacak. Pek çok kişi için sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gitmenin nasıl uygulanacağı, sokağa çıkma cezası verilip verilmeyeceği merakla sorulmakta.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu başkanı H. İbrahim Balcı bir açıklama yaparak 30 Büyükşehirde ekmeklerin vatandaşların kapısına kadar getirileceğini ifade etti. Balcı açıklamasında ". Ekmek vatandaşların kapılarına kadar götürülüp verilecek, satış yapılacak. Araçlar mahalle mahalle dolaşıp ekmek satışını gerçekleştirecek." dedi. 

EKMEK DAĞITIMI NASIL UYGULANACAK?

30 Büyükşehir ile Zonguldak’ta vatandaşların ekmek almak için fırınlara gelmeleri yerine fırıncılar mümkün olduğu kadar fazla ekmek yaparak mahalle aralarında vatandaşın kapısına kadar götürülerek satış yapılacak. İçişleri bakanı Süleyman Soylu'da bu konuda bir açıklama yaptı.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU EKMEK DAĞITIMI;

Vefa Sosyal Destek gurubu ile fırıncıların ve muhtarlar aracılığı ile ulaştırılacak. Kendi araçları ve fırıncı personellerinin vatandaşlara ekmek ulaştıracaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim