İçişleri Bakanlığından 81 İl Valiliğine gönderilen Genelgeye göre 30 Büyükşehir ile Zonguldak ilinde 11 Nisan 2020 tarihi 00:00 saatinden itibaren istisna olarak belirtilen kişiler dışında (TBMM çalışanları, sağlıkçılar, emniyet güçler, gazeteciler, fırıncılar vs belirtilenler) 12 Nisan gece 23:59'a kadar sokağa çıkmaları halinde TCK ve Diğer kanundaki maddelere göre ceza verilecek.

Sokağa çıkma yasağı uzar mı? 48 saat uygulanacak ve herhangi bir uzama yapılması söz konusu değil. Bu konuda sadece resmi açıklamaları takip etmekte fayda olacaktır. Sokağa Çıkma yasağı konusunda İçişleri Bakanlığı genelge hükümlerine göre uygulama sürmektedir. Uzar mı konusundaki sorular için Adalet ve Kalkınma Partisi Grupbaşkan vekili Cehit Özkan açıklamasında Milletimizin paniğe kapılmadan sükûnetle alınan tedbirlere uyması, kendilerinin ve vatandaşlarımızın sağlık ve tedbirler açısından önem arz etmektedir." denildi.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN SONA ERECEK!

Bilindiği gibi 30 büyükşehri ile Zonguldak ilindeki uygulanan sokağa çıkma yasağında bir süre belirtilmiştir. Fakat 20 yaş altında ise yeni bir genelge açıklanana kadar devam edecektir. Koronavirüs Covıd-19 virüs salgının ülkemizdeki yayılımının azalmasına göre bu süre değişiklik göstereceğinden şuan belirli bir tarih bulunmamaktadır. 18 ile 20 yaş aralığında bulunan ve kamuda çalışanlar özel sektörde çalışanlar sgk kayıt belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekli olacaktır. Mevsimlik tarım işçileri bu yasaktan muaf olacaktır.

Editör: TE Bilisim