Sigara Zammı Yolda! Asgari! Sigarada Asgari Maktu Vergi Oranı Arttı!

Rami Gazetenin 13mayıs tarihli kararına sigara zammı haberi geldi. Cumhurbaşkanlığının 2537 sayılı kararında bazı mallara uygulanacak olan özel tüketim vergileri tutarlarında artış uygulandı. Açıklanan kararda 4760 sayılı özel tüketim vergisi kanunun 12. Maddesi gereğinde tütün içeren sigaralarda asgari maktu vergi oranları yeniden belirlendi.

MAYIS SİGARA ZAMMI;

Sigara ürünlerinde asgari maktu 0,4569 oldu. Maktu vergi tutarı 0,4539 olarak açıklandı. Purolarda sigarillolar ve sigaralarda mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddelerde homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün ürünlerinde de asgari maktu tutarlarında artışlar oldu. Açıklanan vergi tutarları sonrası, mayıs sigara zammı yapılıp yapılmayacağı firmalar tarafından açıklanacak olan fiyat tarifeleri ile ortaya çıkacak.

SİGARA ÜRÜNLERİNDE ÖTV ARTIŞI;

Sigarada maktu vergi tutarı ile vergi oranlarında bir değişiklik yapılmazken asgari maktu 0,3899 Tl iken 0,4539’a çıkartıldı. Özel tüketim vergi oranında yapılan artış sonrası bazı firmaların sigara zammı açıklayabilecekler.

Asgari maktu vergi nedir? Sigaranın perakende satış ile vergi oranı çarpılması sonucunda bulunan rakam asgari maktu oranından büyükse nispi vergi. Maktu vergiden düşükise asgari vergi tutarı esas alınıyor.

DÜŞÜK FİYATTAKİ SİGARALARA ZAM GELEBİLİR!

Daha önce firmaların açıkladığı zamlarda olduğu gibi fiyatı daha düşük olan gruplarda sigara zammı gelebilir.

Editör: TE Bilisim