Sıcaklıkların artması ile buz fabrikaları da fazla mesai yapmaya başladı. Artan sıcaklıklar buza olan talebi de arttırdı. Fabrikalar son günlerde tam kapasite çalışmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Son günlerde artan gökyüzü sıcaklıkları buz fabrikalarını da vardiya sistemine geçirdi. Buz talebinin artması üzerine kapasitelerini artırmaya çalışan fabrikalar, tıpkı vatandaşlar gibi sıcaklardan menfi yönde etkilendi. 

“GÖKYÜZÜ SICAKLIĞIYLA ÜRETİMİMİZ DÜŞTÜ”

Sıcak gökyüzü sebebiyle üretimlerinin düştüğünü belirten buz fabrikası sahibi Çetin Akkaya, “İstek arttı, üretimimiz düştü. Türkiye genelinde İstanbul, İzmir ve Bodrum’da üç fabrikamızda da buz yetiştiremiyoruz. Çünkü havanın sıcaklıkları ile üretimimiz düştü. İnsanlara hizmet vermek için burada 24 saat gece gündüz çalışıyoruz. Havanın sıcaklığı bizi de etkiledi” şeklinde söyledi. Müşterilerinin isteklerine yanıt vermek için aralıksız çalıştıklarını anımsatan Akkaya, “Bizim genellikle alıcı portföyümüz bütün oldukça büyük marketler, restoranlar, gece kulüpleri, eğlence sektörü ve marketlere hizmet veriyoruz. Bu fabrikadaki üretimimiz günlük 30 ton fakat havanın sıcaklıkları ile 20 tona düştü. İstek fazla fakat üretim düştü” diye söyledi. Buz fabrikasında yoğun bir biçimde çalışmalarını sürdüren işçiler, üretilen buzları makinelerde el değmeden paketleyerek araçlara yüklediler.

Editör: TE Bilisim