Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama ile 3600 ek göstergenin meclise gelmesi bekleniyordu. Yeni Akit Gazetesinde yer alan habere göre 3600 ek gösterge kapsamında polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşlarında artışa neden olacak düzenlemenin 2020 yılı başında meclise gelmesi gündemde yer alıyor. Bunun yanı sıra SGK ise konu ile ilgili ilk stratejik adımı atmış bulunuyor.

SGK Stratejik Planı Açıkladı

SGK tarafından açıklanan 2019 ile 2023 yıllarında yapılacak olan uygulamaların yer aldığı planda emeklilik, 3600 ek gösterge gibi birçok konu ile ilgili olarak önemli hedefler belirlendi. Planda yer aldığı kadarı ile 2020 yılında 305 bin kayıt dışı çalışanın kayıtlı olarak çalışması için işlemler yürütülecek. Aynı zamanda 3600 ek gösterge ile ilgili hükümler de planda yer aldı.

Stratejik Planda 3600 Ek Gösterge Açıklaması

SGK tarafından açıklanan planda ayrıca “Bazı unvanlarda bulunan kamu görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesine ilişkin yasal düzenleme yapılacağı kamuoyuna duyurulmuş olup, söz konusu düzenlemenin yasalaşması halinde daha önce bu unvanlardan emekliye ayrılanların da aylıklarında güncelleme yapılacağından, aylık bağlama süreleri üzerinde olumsuz bir etki yaratabilecektir.

Diğer taraftan, gerek Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru kararları ve Kamu Denetçiliği Kurumu tavsiye kararları, gerekse toplumdan gelen talepler kapsamında kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi gibi haklarına ilişkin yasal düzenleme yapılması halinde iş yükünün artması nedeniyle aylık bağlama süreleri olumsuz yönde etkilenebilecektir” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim