Covid-19 Salgın Hastalık Nedeni İle SGK Para Yardımı Yapıyor!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yaşanılan salgın hastalıktan dolayı zor durumda kalmamaları için çeşitli yardımlar düzenliyor. Gelir güvencesi olmayan ailelere 500 ile 800 TL arasında destek veriliyor. Eğer anaokuluna giden çocuk var ise 500 TL, ilkokula giden çocuk var ise 750 TL, liseye giden çocuk var ise 800 TL, üniversiteye giren çocuk var ise 900 TL para yardımı yapılmaktadır.

Kimlere Karşılıksız Yardımlar Yapılacak?

Eğer oturduğunuz evde hasar var ise SGK ev onarım desteği alabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yürütülen bu destek de 25.000 TL' ye kadar olanak sağlanıyor. SGK' nın vermiş olduğu desteklerden bir diğeri de işsizlere yaptığı yardımdır. Çocuk, emeklilik, sosyal destek, gıda, mali, engelli desteği ve evde bakım gibi çeşitli konularda destek vermektedir. Peki, başvuruları nerden yapacaksınız?

SYDV Başvuruları Nasıl Yapılacak?

SGK'nın yardımları için başvurunuzu kaymakamlık aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Kaymakamlıkların içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bizzat giderek form doldurmalısınız. 65 yaşında olan ve herhangi bir garantisi olmayan vatandaşlar 771 TL destek verilmektedir. Bu süreçte 65 yaşında olan kişinin herhangi bir gelirinin olmaması gerekiyor. Kira desteği, yakacak desteği, aile yardım paketleri ve ev tamir desteği vermektedir. Sizde maddi anlamda zorluk çekiyorsanız kaymakamlık aracılığıyla başvurunuzu oluşturabilirsiniz.

Başvuru Şartları Nedir?

  • 65 yaşını doldurmuş olmak
  • SGK' ya bağlı olmamak
  • T.C vatandaşı olmak
  • Sağlık sigortasının olmaması
  • Sosyal Hizmetler kapsamında harçlık elde edilmemesi gerekiyor