Ülkemizde gençlerin iş kurabilmesi ve ülke ekonomisine de katkı sunabilmeleri için uzun süredir gençlere teşvik verilmesi bekleniyordu. Her ne kadar konu hakkında görüşmeler devam etse de resmi olarak bir teşvik açıklaması yapılmadığı için detaylar henüz belli değildi. Fakat dün yapılan resmi duyuru ile sonunda detaylar öğrenildi.

Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu SGK genç girişimcilere teşvik ücreti verecek. Öyle ki gençlere bir yıllık olmak üzere toplam 8 bin 402 TL'ye kadar Bağ-Kur prim ödemesi desteği sunulacak. Peki bu destekten kimler yararlanabilecek, detaylar nedir?

KİMLER YARARLANABİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın vereceği gençlere teşvik ödemesi ile yıllık toplam 8 bin 402 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Peki kimler yararlanabilir? Öncelikle adayın 18 yaşını doldurmuş olması ve 29 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Bunun haricinde daha önce ticari esnaflık girişiminin olmaması, eğer işletme açtıysa bu işletmeyi 1 Haziran 2018 ve sonrasında açmış olması gerekmektedir.

18 ile 29 yaş arasında bulunan gençler yeni işletme açarken ya da 1 Haziran 2018 tarihinden sonra açtıkları işletmeler için SGK'dan yıllık 8 bin 402 TL'ye kadar prim yardımı alacak. Bu sayede aylık 700 TL SGK'ya ödenen prim ödemesi yatırılmayacak ve devlet gencin prim ödemesini hazineden karşılamış olacak. Bu proje ile gençlerin önü açılmış olacak.

Editör: TE Bilisim