Milyonlarca emekliye müjdeli haber. Emekli maaşlarından yapılan kesinleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapılıyor. Tasarı Mecliste onaylanmasının ardından SSK, Emekli Sandığı ile Bağkur Emeklilerinin maaşlarında yapılan kesintilerden bir tanesi olan yurt dışında çalıştığı için maaş kesintisi yapılmayacak.

EMEKLİLERE YENİ HAKLAR;

MAAŞ KESİNTİSİ OLMAYACAK: Bilindiği gibi Türkiye'de emekli maaşlarından haciz kesintileri gerçekleşmiyor. Yasal düzenlere göre Sosyal Güvenlik Hukukuna göre emekli maaşlarından kesinlen hacizler için itirazlar yapılarak durdurabiliyor. Emekli maaşları için diğer bir gelişmede ise yurt dışında çalışanları ilgilendiriyor. Türkiye'de herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olan daha sonra yurt dışında çalışarak maaş alanlar için Türkiye'deki maaşları kesiliyor. Yeni yasa tasarısında yurt dışı kısmı süreli iş yapanlar için kesintiler olmayacak.

EMEKLİYE AVANS: Diğer yandan emekli olacak vatandaşları ilgilendiren bir gelişmeye göre emeklilere avans ödemesi yapılacak. 3 maaş tutarındaki avans ödemesi için tutar 6.972 Tl olacak. Asgari ücret tutarının 3 katına kadar avans ödemesi daha sonra emekliden taksitler halinde kesilecek. Henüz tasarı onaylanmadı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu konuda çalışmalarına devam ettiryor.

EMEKLİ PROMOSYONLARI SON GELİŞMELERİ;

Diğer yandan Milyonlara emekli için bankalardan gelecek maaş promosyonları çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Banaklar Birliği tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu ile herhangi bir promosyon görüşmesi olmadığı ifade edildi. Mart ayında sona erecek olan anlaşmalar sonrası nasıl bir yol izlenecek* bu konudaki resmi açıklamaları an bean aktaracağız.

İŞİN OLSA