Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da kamuya toplam 900 bin taşeron işçinin geçirildiği belirtilmişti. Buna göre işçiler gerekli imzalarını attılar ve 2 Niasn 2018 tarihi itibari ile artık alt iş verenler ile muhatap olmayacak ve devletin güvencesi altına girmiş olacak.

Buna göre kadroya alınan sigortalı taşeron işçilerin maaşlarına toplu iş sözleşmesinden dolayı ne kadarlık zam oranının yansıyacağını merak etmekteydi ve konu hakkında sonunda açıklama yapıldı. Peki taşeron işçilerin günlük olarak çalışmalarına ne kadarlık zam oranı yapılacak?

ZAM ORANLARI AÇIKLANDI!

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından yapılan açıklama ile 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 8 inci maddesinin üçüncü fıkrası çerçevesinde yapılmış ve süresi söz konusu geçici 23 üncü maddenin birinci fıkrasında öngörülen geçiş işleminden önce ihale sözleşmesi ile birlikte sona eren toplu iş sözleşmeleri, kamu kurum ve kuruluşları itibarıyla geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar uygulanmaya devam edilir. Bu döneme ilişkin uygulanacak ücret zam oranları, Yüksek Hakem Kurulunca bağıtlanan toplu iş sözleşmelerindeki oranlar esas alınarak belirlenir ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ilan edilir.

Bunlardan kaynaklanan işçiliğe bağlı giderlerde oluşan artışlar kamu kurum ve kuruluşlarınca fiyat farkı olarak ödenir. Fiyat farkı kapsamında yapılacak ödemeler ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesinde kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirler alınır açıklaması yapıldı.

Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu SGK açıklamasıan göre Süresi 3 aya kadar uzayan ihaleler için işçilerin günlük çıplak ücretlere %3 zam ve süresi 2 aya kadar uzayan ihaleler için işçilerin günlük çıplak ücretlere %2 zam yapılmasına karar verildiği duyuruldu.

Editör: TE Bilisim