Sosyal Güvenlik Kurumunda olan hesap bilgilerinizideki değişiklikler. Hızla gelişen ve ilerleyen teknoloji sayesinde bankaya gitmeye gerek kalmadan online ve hızlı bir şekilde SGK banka değişikliğini yapabilirsiniz. PTT ya da bankanın şube değişliği talebi için https://www.turkiye.gov.tr/  adresine giriş yaparak T.C Kimlik Numarası ve E-Devlet şifreniz ile işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet 4A, 4B ve 4C hizmeti vermektedir.

  • 4A SSK maaşı alan kişi öncelikle 4A hizmetlerini seçmelidir. Ardından 4A banka ve adres değişikliği kısmını seçerek eksiksiz doldurmalıdır.
  • 4B BAĞ-KUR maaşı alan kişi öncelikle 4B hizmetlerini seçmelidir. Ardından 4B banka ve adres değişikliği kısmını seçerek eksiksiz doldurmalıdır.
  • 4C Emekli Sandığı maaşı alan kişi öncelikle 4C hizmetini seçmelidir. Ardından 4C banka değişikliğini seçerek işlemini güncelleyebilir.

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığına bağlı SGK vatandaşları banka değişikliği işlemini E-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir. Bankalarda uzun kuyruklarda beklemek yerine online işlemler hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca emekli maaşını PTT’ den alan vatandaş banka değişikliği ile istediği bankadan işlemini gerçekleştirebilir. Bunun yanı sıra SGK üzerinden emekli bir vatandaş SGK İl veya Müdürlüğüne banka değişikliği dilekçesi vermesi durumunda yetkili kişiler aracılığı ile banka değişikliği işlemi gerçekleştirilir.

HANGİ DURUMDA DEĞİŞMEZ;

SGK Banka Değişikliği Hangi Durumlarda Gerçekleşemez? Eğer emekli bir kişinin borcu var ve banka kartı kullanıyorsa karta ait borcun bulunmaması gerekir. Ayrıca maaşın ek hesabı kullanılıyor ve ek hesaba ait herhangi bir borç var ise banka değişikliği var olan borçtan dolayı gerçekleştirilemez. Ancak borcun ödenmesi halinde istediğiniz banka değişikliğini online gerçekleştirebilirsiniz.