Servis ve Okul Ücretleri Almak isteyenlere CİMER’den Cevap geldi!

Türkiye'de Koronavirüs vakasının görüldüğü 11 maart tarihinden sonra okullarda eğitim ve öğretime ara verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Eba üzerinden uzaktan eğitim sistemine geçiş yaparak; ilk, orta öğretim okullarında ve liselerde eğitimler okullarda devam etmiyor. Okula servis ile giden özel okullarda ve özel kurumlarda eğitimlerine devam edenler ile yemek ücreti ödeyen ama tüm bu imkanlardan yararlanamayanlar için Cumhurbaşkanlığından bir karar çıktı.

Okullarda uzaktan eğitime geçilmesinin ardından servis ücretleri ne olacak sorusu sorulmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezlerine bu konuda verdiği cevapta; virüs nedeniyle hizmet alınamayan yerlerde ücret iadesinin tüketici hakem heyetine başvuru yapılabileceği iletildi.

TÜKETİCİ BAŞVURU MERKEZİNDEN AÇIKLAMA;

Tüketici başvuru merkezi onursal başkanı Aydın Ağaoğlu’nun yaptığı açıklamalar göre servis ücretlerinin tamamı ya da önemli bir bölümünün geri iade yapılması gerekiyor. Servis ücreti çünkü çalışmıyor. Arabanın temizlik işçiliği olmayacak, yıpranmayacak, arabası çalışmadığı için yakıt gideri de olmayacak. Bu sadece servisler için değil okullarda da geçerli olması gerekli." dedi. Okul ücretleri, servis ücretleri içinde geçerli olmak üzere isteyenler il yada ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuru yapabilecekler.

Cimer'den gelen cevapta, bu konuda tüketici hakem heyeti ve tüketici mahkemesi yetkili olduğu ifade edildi. Buralardaki uyuşmazlıklar asliye hukuk mahkemesine taşınabiliyor. 6920 Tl altı uyuşmazlıkta ilçe, büyük şehirlerde 6920 Tl ile 10 bin 390 bin tl arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetine başvuru yapılacak. 10390 TL ye kadar olan uyuşmazlıklarda e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Fatura satış sözleşmesi gibi belgeler ile başvuru yapmak yeterli olacak.

Editör: TE Bilisim