Milyonlarca kişi tarafından merak edilen konuların başında gelen 2019 yılı zam oranları belli olmaya başladı. Asgari ücret tespit komisyonu tarafından çalışmalar başlatılacak ve asgari ücretli çalışanlar için de süreç netlik kazanacak ancak sendikaların sürece dair çalışmaları sürüyor ve toplu sözleşmeler dahilinde zam oranları ortaya çıkmaya başlıyor. Toplu sözleşme dahilinde olan sendikalı işçilerin 2019 yılı zam oranlarına yönelik detaylara isinolsa.com olarak yer veriyor, bilinmesi gerekenleri aktarıyoruz...

THY Teknik ve Özçelik İş Sendikası

Yaklaşık olarak 8 bin kişiyi ilgilendiren bu toplu sözleşmede çalışanların ücretlerine enflasyon oranında zam uygulanacak ve 3 yıl boyunca geçerliliğini koruyacak. Düşük ücretli gruplara 100-150 TL arası artış sağlanırken, tüm çalışanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ek ödeme yapılacağı bilgisi verilmektedir.

Kocaeli Belde A.Ş Hizmet-İş Sendikası

1200 kişi için yapılan görüşmeler sonrasında toplam % 31 zam uygulandı. 2 yıl süreli toplu sözleşmede ilk yıl % 15, ikinci yıl yaklaşık % 16 şeklinde uygulanacaktır.

İBB, Hizmet-İş ve Öz-Gıda İş

İETT ve 7 İBB iştirakinde çalışan toplamda ise 12 bin 850 işçiyi kapsayan toplu sözleşmede yüzde 14 zam yapıldığı bilgisi aktarılıyor.

Delphi, Birleşik Metal-İş

Toplu sözleşmeyle ilk 6 ay için toplam 1000 kişiyi ilgilendiren düzenlemede ortalama olarak 830 TL artış sağlandı, 6 aylık bir periyot için bu zam yaklaşık hesapla % 25 gibi bir zam miktarına denk gelmektedir.

Editör: TE Bilisim