Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında; sebze ve meyve fiyatlarında fahiş fiyat gösterenlere tepkide bulunmuş, bu fiyatları yeteri kadar düşürmezlerse, bu konuya el atacaklarını ifade etmişti. Açıklamasının ardından bu fiyatları da doğru bulmadığını, hala vatandaşa yüksek fiyatlardan sebze ve meyve satıldığını ifade ederek; bu konudaki yaptırımları uygulayacaklarını dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın bu açıklamalarının ardından bazı yerlerde fiyatlarda oynamalar olsa da hala fahiş fiyatlardan sebze ve meyve satışı yapan işletmeler olduğu görülüyordu. Bu noktada devlet eliyle bir çözüm hayata geçirildi. Devlet, belediyeler aracılığıyla sebze ve meyve satışı yapacak, böylelikle vatandaşlar taze sebze ve meyveyi, ihtiyaçları olan ne varsa tanzim satış sisteminde yer alan mobil araçlar ve satış noktalarından temin edebilecekler.

Tanzim satış sistemi ne ifade ediyor?

Tanzim satış sistemi, üreticiden alınan sebze ve meyvelerin devlet tarafından belirli hesaplamalar, vatandaş bütçesi gözetilerek hazırlanacak fiyatlarla, vatandaşa sunmak anlamına geliyor. Devlet tarafından uygulanacak projeyi belediyeler hayata geçirecek ve önce İstanbul ve Ankara' da çalışmalar başlatılacak. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşılan bu durumdan ötürü de İstanbul' daki tanzim satış noktası sayısı 50' ye çıkarıldı. Ankara' da ise bu sayı 30 olarak belirlendi. Üreticilerden alınan sebze ve meyveler, tırlarla ve araçlarla satış noktalarına getirilecek, araçlardan ya da tezgahlardan satışa çıkarılarak, vatandaşın büyük marketlerden ve perakende zincirlerinden aldıkları fiyatların çok altında rakamlara, olması gereken tutarlardan satışlarına imkan tanınacak.

Tüm ekonomi haberleri ve çok daha fazlasından ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim